Me

Me

Mijn naam is Saskia en ik bekijk de wereld graag door een roze bril.   

Mijn ideaal:  “Jullie allemaal mee te laten kijken door deze roze bril”.
Het leven is mooi en dat deel ik graag met iedereen. Al is mij ook geleerd, enigszins, realistisch te blijven.

Van jongs af aan doe ik graag dat, wat het fijnst is om te doen. Mijn ouders hebben mij hierin altijd gesteund. Maar wel met twee voorwaarden:

  1. niet opgeven, én
  2. altijd netjes afmaken waar je aan begonnen bent.

 

Zo begon ik jaren geleden aan de kunstacademie. Middels kunst zou ik de wereld mooier gaan maken. De werkelijkheid bleek iets genuanceerder. Als afgestudeerd grafisch vormgeefster kreeg ik de kans te mogen werken bij een goed reclamebureau. Al gauw bleek dat een groot ‘commercieel’ bedrijf niet geheel bij mijn idealisme aansloot. Op een kleiner en ietwat ‘gezelliger’ bureau probeerde ik het nog eens.

Toch miste ik iets. De hele dag werken achter de computer en praten met klanten die, over het algemeen, alleen hun onvrede uitte, maakte me minder blij. Het contract wat ik had heb ik natuurlijk netjes afgemaakt. Maar daarna, je voelt hem al aankomen, besloot ik iets heel anders te gaan doen.

Het idee was geboren om meer met mensen te gaan werken. Deze kans werd me geboden binnen de GGz. Een zeer uitdagende baan met ontzettend veel verschillende mensen.
In de eerste instantie had ik mijn ideaal al weer paraat: “ik ga alle mensen beter maken”.
Al gauw moest ook deze stelling genuanceerd worden. Wat ik het fijnst vond om te doen binnen de GGz was ‘glimlachen tevoorschijn toveren’. En  voor al die bijzondere mensen een gezellig moment creëren. Met het team waarin ik werkte lukte dit vrijwel iedere dag. Erg dankbaar kijk ik terug op de negen jaar ervaring die ik heb mogen opdoen. Negen jaar, met mijn bijzondere collega’s en de meest mooie contacten die ik heb mogen maken met de cliënten.

Naast werkneemster ben ik ook moeder. Gelukkig ben ik met twee zoontjes, dus drie mannen in huis. Ook dit was vroeger een ideaal: Mama worden van een jongetje.
Ik prijs mezelf rijk dat dit tot twee keer toe, gelukt is. Al heeft het moederschap me ook heel veel inzichten gegeven in hoe je realistisch moet blijven. En dat de dingen niet altijd precies lopen zoals je wilt dat ze lopen.

Nu, als ‘trots creatief mensen mens” is het tijd voor weer een volgende stap. Iets anders, iets nieuws. En om mijn beide werkervaringen op een positieve manier te bundelen introduceer ik mezelf graag als jullie: “gezelligheidsgids”. Graag zou ik op een creatieve, en vooral gezellige manier, mensen willen ondersteunen. Mensen nog een stukje blijer maken, door simpelweg het tevoorschijn toveren van een kleine glimlach. Om te beginnen lijkt het me heerlijk dit middels deze blog te gaan doen.
Wat er volgt zullen we gaan zien.
Natuurlijk heb ik daarover al wel 100.000 super idealistische dromen in mijn hoofd.
Maar goed laten we voor nu nog even realistisch blijven.

Saskia, Alias jullie gezelligheidsgids

image_pdfimage_print
Share this...
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email