Rommelvrij maakt je blij

Rommelvrij maakt je blij

In de vorige blog is het recept ‘rommel vrijheid’ toegevoegd. Dit recept is geïnspireerd op de werkwijze van Marie Kondo. Tot onze grote vreugd is Marie Kondo trending op Netflix. Met haar ‘Spark joy’ methode is nu niet alleen te lezen maar ook te zien hoe verschillende mensen door op te ruimen een fijner gevoel krijgen. Een gevoel van meer ruimte. Meer ruimte in de letterlijke zin doordat spullen zijn opgeruimd maar hierdoor ook meer ruimte voor gezelligheid. En dat willen we uiteindelijk toch allemaal?

Een enkele jaren geleden ontdekte ik het boek ‘Spark joy’ van Marie Kondo. Om een beetje beeld te krijgen van wie ik ben. Ik noem me zelf creatief en:

Creatieve mensen hebben geen rommel

Creatieve mensen hebben overal ideeën liggen.

Voor het lezen van Kondo’s boek lagen er ontzettend veel ideeën in huis wat natuurlijk erg gezellig kan zijn. Maar ik deel ons huis met mijn ‘creatieve’ gestructureerde man en twee zoons waarvan er eentje minstens zo creatief is als ik.

Dus zagen we op een bepaald moment door de vele rondslingerende ideeën de gezelligheid niet meer.

Na het lezen van verschillende opruimboeken ontdekte ik ‘Spark joy’ . Een methode die ik heb omarmd, uitgevoerd en waar wij tot op de dag van vandaag nog altijd blij van worden.

En begrijp me niet verkeerd, er slingeren met regelmaat nog ideeën rond in ons huis en het is zeker niet altijd volledig rommelvrij. Maar wanneer je creatief, chaotisch of slordig bent of je hebt gewoon behoefte aan een opgeruimd huis is de ‘spark joy’ methode een zeer effectieve. En mocht je het allemaal nog wat ontastbaar vinden en denken: “Ja, maar hoe dan?” Laat mij jou dan enthousiasmeren over deze weg richting meer gezelligheid.

Zonder rommel een meer ‘free’ gevoel. ‘Free’ om te genieten van alle zaken om je heen die er wel toe doen. Een mooie stap naar een HAPPY FREE ME!

Share this...
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *