Gezelligheids challenge

Gezelligheids challenge

Er zijn vele wegen die naar een gezelliger leven kunnen leiden. Zo wordt er door de drukte van alle dag nog maar weinig stil gestaan bij al het moois wat de omgeving ons biedt. Daarnaast zijn we in de loop der jaren grote verzamelaars van spullen geworden die soms de plek hebben ingenomen van de waardevolle contacten met mensen om ons heen. En we zijn verslingerd aan onze digitale hulpmiddelen die we al lang niet altijd meer als hulpmiddel inzetten maar we staren er naar, gewoon om er naar te staren.

In 28 dagen een gezelligere leefwijze

Met deze 28 dagen challenge aan jou de keus om hier een fijne verandering in aan te brengen. Uit een onderzoek van Charles Duhigg is gebleken dat we 21 dagen nodig hebben om een blijvende verandering in onze vaste patronen aan te brengen. Neem zeven dagen extra en deze nieuwe gewoonte is ingesleten. Dit kun je toepassen op alle zaken die jij denkt dat anders moeten of fijner kunnen verlopen.

Binnenkort start het nieuwe jaar met ‘de kans’ voor nieuwe voornemens. Mogelijk heb je jezelf al vaak beloofd, vanaf januari doe ik dit of dat anders en liep dit uit op een lichte teleurstelling. Toch, kan een voornemen je kijk op zaken doen veranderen.

Zodra je, bij een voornemen, bedenkt ‘ik moet niet veranderen maar ik zou graag een inzicht krijgen welke me iets positiefs brengt’, is de kans groter het voornemen tot een geslaagd einde te brengen. En of het dan werkt of niet daar is geen keiharde uitkomst voor. Het is in ieder geval altijd gezellig om een, relatief korte periode, bewust met je voornemen bezig te zijn.

Laat je voornemen niet starten op 1 januari.

Die dag is om alle zaken van het voorgaande jaar en misschien wel van het feestje van gister ‘op te ruimen’. De nieuwjaarsborrels in deze maand zorgen voor fijne momenten van samen zijn en zouden je goede voornemen in de weg kunnen staan. Januari mag staan in het teken van nagenieten.

Het ideale moment voor de start van jouw voornemen dit jaar is 1 februari. Deze maand telt exact 28 dagen waarop de ‘magische verandering’ plaats zou kunnen vinden.

Om je voornemen nog makkelijker te laten verlopen zijn er drie verschillende gezelligheidsrecepten ontwikkeld. Hierin lees je hoe je stap voor stap hoe je jouw voornemen kunt uitvoeren. Drie uitgewerkte voornemens waarmee jij het verschil kan maken naar een nog gezelliger leven.

Waarin wil jij het verschil maken?

Wil je een bewuster leven vol verwondering of is het tijd om eens echt te gaan opruimen of wil je op een digitaal dieeet door je schermtijd weer naar het noodzakelijke te beperken? Drie opties dus, richting een gezelliger leven.

  • Verwonder jezelf

Deze challenge richt zich op al het moois om je heen. Door iedere dag, heel kort, de juiste woorden op te schrijven over datgeen wat je ziet/ervaart kun je jezelf extra verwonderen. Vraag het recept snel aan en ontdek het zelf.

  • Rommel vrijheid

Heb jij al enige tijd van allerlei spullen verzameld waar je eigenlijk helemaal niet meer blij van wordt. Kies dan voor dit recept, ruim je ‘rommel’ op en voel de ruimte en vrijheid terug komen.

  • Digitaal dieet

Stiekem zijn we heel veel zinvolle tijd bezig met onze digitale middelen, lees telefoon of tablet. De digitale hulpmiddelen zijn fantastisch en helpen ons echt maar zodra we er teveel mee bezig zijn ervaren we een druk die ons minder gelukkig stemt. Volg om deze reden dit digitale dieet.

Zodra je een keus hebt gemaakt stuur dan een mail naar samen@gezelligheid.net

Geef je keuze door en je ontvangt binnen enkele momenten het aangevraagde gezelligheidsrecept met het bijhorende werkblad.

Je kunt dit mail adres ook gebruiken voor vragen of extra ondersteuning bij uitvoering van de challenge. De tijd voor een fijn en haalbaar voornemen voor het nieuwe jaar is gekomen. Tot snel op samen@gezelligheid.net !

Share this...
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *