Een gezelligheids primeur!!

Een gezelligheids primeur!!

Deze week een nieuw persoonlijk ritueel. Dit keer niet een ritueel vanuit ‘me’ geschreven maar het persoonlijke ritueel van Rowena en haar gezin.

De kerst staat voor de deur en wat is er nou leuker dan op een ‘gezellige’ manier af te tellen naar deze fijne feestdagen. Rowena geeft een persoonlijke invulling aan de adventskalender. En ontwikkelde hiermee haar eigen ‘persoonlijke ritueel’.

Voor iedereen die het idee achter de adventskalender niet kent de volgende uitleg:

Het gebruik van een adventskalender is een traditie die stamt uit de 19e eeuw. Het is een hulpmiddel om in de adventstijd in huiselijke kring toe te leven naar Kerstmis, een belangrijk christelijk feest.
De kalenders worden geproduceerd in verschillende vormen en maten. Ze bevatten luikjes waarvan er elke dag een, of in uitzonderlijke gevallen meerdere, wordt geopend. Meestal kan er in de vakjes wat chocola of een andere lekkernij worden gevonden voor kinderen. Er zijn ook kalenders die zich meer op volwassenen richten, de vakjes zijn dan vaak voorzien van spreuken of foto’s. Alle uitvoeringen hebben gemeen dat ze de resterende dagen tot Kerstmis aftellen, meestal zijn dat er 24.

Bron: Wikipedia

De persoonlijke touch van Rowena* is als volgt. In plaats van een kant en klare kalender, meestal gevuld met chocolade, te kopen koopt ze kleine cadeautjes voor ieder gezinslid.

Deze worden op mooie wijze verpakt en zoals de traditie schetst vanaf 1 december uitgepakt. Iedere dag 1 cadeau. Daarnaast worden de cadeautjes uitgepakt tijdens een persoonlijk ochtend ritueel. Wanneer iedereen wakker is kijkt het gezin gezamenlijk naar een kerstserie. Tijdens het kijken van deze serie mag 1 iemand zijn of haar cadeautje uitpakken. De volgende dag is het de beurt aan iemand anders uit het gezin. Op deze manier is het iedere dag al een klein beetje feest, en wordt er op een gezellige manier gezamenlijk uitgekeken naar de echte feestdagen.

*volg Rowena voor nog veel meer inspiratie op instagram @rohouseproud

In de bijlage vind je de printversie van Rowena’s persoonlijke ritueel. Voel je vrij om deze te printen en ook eens te proberen. En wanneer je bedenkt, ja zo heb ik er ook nog wel een, deel deze dan, voor de gezelligheid, met ons. Delen maakt blij!

 

005 pers. rituelen – Advents

 

Bekijk ook de andere persoonlijke rituelen!!

Share this...
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email

2 gedachten over “Een gezelligheids primeur!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *