let it grow, let it grow, let it grow

let it grow, let it grow, let it grow

Een nieuw gratis cadeau, vanaf vandaag op deze blog!
Gratis cadeau nr.4,
‘Let it grow, let is grow, let it grow’
zal vanavond aan de andere worden toegevoegd.
De tekst deel ik, op dit moment, graag met jullie:

Ben je wel eens verwonderd over de mooie bloemen die er bloeien?
En vind je de smaak van de aardbeien uit eigen tuin, niet net even lekkerder dan de aardbei uit de winkel? En kinderen, verbaasd het je niet soms hoe snel zij groeien?
Dit alles gebeurt nagenoeg vanzelf. Met de minste inspanning groeit er van alles om je heen waarover je iedere keer weer verwondert zou kunnen zijn. Als dat geen heerlijk gratis cadeautje is.

Nu begrijp ik dat er ook van alles groeit wat ‘minder gewenst’ is.
Naast die prachtige bloemen die er bloeien komt er vast ook onkruid uit de grond. En zonder groene vingers en op tijd een beetje water, kan het best een uitdaging zijn om een mooie rijpe aardbei te laten groeien.

En als vader of moeder, zijn we allemaal wel eens in aanraking gekomen met de term ‘oei ik groei’. Hierbij worden groei ontwikkelingen, soms gepaard met nachtelijke huilbuien, rode wangetjes of onherkenbare geluiden, sprongetjes genoemd. Maar welke naam je het ook geeft, je kind groeit.

Mogelijk denk jij als ouder: ‘Was hij maar wat groter dan kon hij zitten/lopen/praten/fietsen/aankleden. Of zou je de tijd even stil willen zetten omdat hij alweer naar groep 7 gaat. Op beide gedachten is geen invloed uit te oefenen.

Je kind, maar ook jij zelf, de bloemen en misschien zelfs de aardbeien zullen blijven groeien.

VERWONDERING

Maar zodra je deze groei en ontwikkeling van alles om je heen niet veroordeeld maar gewoon aanschouwt kan er ruimte ontstaan voor verwondering. En tijdens deze verwondering zal het weinig moeite kosten om ongewenste stekjes rondom die prachtige bloem weg te halen. En geef je, nagenoeg automatisch, een beetje water aan die steeds roder wordende aardbei. En zou je een gevoel van trots kunnen ervaren bij het kijken naar een kind. Een kind wat, door er alleen maar naar te kijken, een prachtige groei doormaakt. Gewoon vanzelf, helemaal gratis.
Toch een heerlijk gratis cadeau ‘let it grow, let it grow, let it grow’.

Share this...
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *